Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


  • Γεμιστή γαλοπούλα
    Γεμιστή γαλοπούλα
  • Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
    Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
  • Aρνάκι με ψητά λαχανικά
    Aρνάκι με ψητά λαχανικά
  • Σνίτσελ Κοτόπουλο
    Σνίτσελ Κοτόπουλο
  • Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
    Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
  • Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
    Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
  • Κατσικάκι στην κατσαρόλα
    Κατσικάκι στην κατσαρόλα
  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
  • Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
    Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
  • Κοτόπουλο με μπαχαρικά
    Κοτόπουλο με μπαχαρικά
  • Αφράτα κεφτεδάκια
    Αφράτα κεφτεδάκια
  • Σπιτικά Burgers
    Σπιτικά Burgers
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
    Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
  • Γιουβέτσι Μοσχάρι
    Γιουβέτσι Μοσχάρι
  • Μοσχάρι Νουά
    Μοσχάρι Νουά
  • Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
    Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
  • Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
    Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
  • Μαρινάδες
    Μαρινάδες

Αρνάκι με ψητά λαχανικά

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

3 ώρες

ΜΕΡΙΔΕΣ

Για 4 άτομα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 4 χεράκια αρνίσια από το κρεοπωλείο τα παιδιά
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 σκ. σκόρδο
  • 4 μεγάλα κλωναράκια δεντρολίβανο
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι νερού ζωμό βοδινού
  • 2 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες σε φέτες 5 χιλιοστών
  • 2 μεγάλα κολοκυθάκια κομμένα σε φέτες 5 χιλιοστών
  • προαιρετικά πατάτες baby βρασμένες για 5 λεπτά
  • ελαιόλαδο για το σωτάρισμα των λαχανικών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Ξεκινάμε δίνοντας χρώμα στο κρέας μας. Για να το κάνουμε αυτό έχουμε 2 τρόπους. Ο ένας είναι να τους δώσουμε χρώμα στο τηγάνι και ο άλλος να τους δώσουμε χρώμα στο φούρνο. Με τον πρώτο τρόπο θα χρειαστούμε άλλο ένα σκεύος αλλά θα τελειώσουμε νωρίτερα.
  • Ο άλλος είναι να ξεκινήσουμε το ψήσιμο στο φούρνο σε πολύ υψηλή θερμοκρασία δηλαδή στους 230 βαθμούς.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στη θερμοκρασία αυτή.
  • Παράλληλα προετοιμάζουμε το κρέας μας λαδώνοντάς το και ελαφρά αλατοπιπερώνοντάς το.
  • Παίρνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο και το τοποθετούμε σε ένα ταψάκι φούρνου. Πάνω σε αυτό τοποθετούμε το κρέας.
  • Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το φούρνο και τον χαμηλώνουμε στους 160.
  • Κόβουμε άλλα 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο.
  • Επίσης κόβουμε το σκόρδο στα 3 ή στα 4 και τρυπώντας το κρέας σε αντίστοιχα σημεία το καρφώνουμε με το σκόρδο. Αυτό το κάνουμε πολύ προσεκτικά για να μην καούμε.
  • Κλείνουμε το αλουμινόχαρτο που προεξέχει βάζοντας μέσα και τα κλωνάρια του δεντρολίβανου. Διπλώνουμε όλο το πακέτο σε άλλο ένα αλουμινόχαρτο. Μαζί με το ταψάκι.
  • Τέλος με ένα τρίτο αλουμινόχαρτο κλείνουμε όλο το πακέτο και το βάζουμε ξανά στο φούρνο. Προσέχουμε πάλι να μην καούμε.
  • Βάζουμε το πακέτο όλο στο φούρνο και ψήνουμε για 2 ώρες.
  • Παράλληλα ετοιμάζουμε τα λαχανικά μας σοτάροντάς τα σε τηγάνι σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα από όλες τις πλευρές.
  • Στο τέλος αφαιρούμε το ταψί από το φούρνο, αυξάνουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς, ανοίγουμε το αλουμινόχαρτο, αφαιρούμε τα κλαδάκια του δεντρολίβανου προσθέτουμε το ζωμό και τα λαχανικά και επιστρέφουμε στο φούρνο για άλλα 15 λεπτά ψησίματος. Σερβίρουμε.
Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/arnaki-me-pshta-lachanika
kreopoleiotapaidia.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.