Σε ένα μεγάλο μπόλ ανακατεύουμε ωμά: τον φρέσκο κιμά που πήραμε από το κρεοπωλείο τα παιδιά,τα ψιλοκομμένα ξερά κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια, το ρύζι, το δυόσμο, 2 κ.γ. αλάτι, το ελαιόλαδο, 1/2 φλιτζάνι νερό και το πιπέρι (όσο θέλουμε).
Βράζουμε για 10 λεπτά τα αμπελόφυλλα.
Βάζουμε λίγο ελαιόλαδο στον πάτο της χύτρας.
Τυλίγουμε τους ντολμάδες και τους τοποθετούμε κυκλικά στη χύτρα.
Σε ένα μπόλ ανακατεύουμε 2 ποτήρια νερό, 2 κ.γ. αλάτι, 1 μικρό λεμόνι στυμμένο, πιπέρι και ένα φλιτζανάκι ελαιόλαδο.
Περιχύνουμε τους ντολμάδες με το μείγμα.
Τοποθετούμε ένα πιάτο από πάνω και κλείνουμε καλά τη χύτρα.
Μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά και μόλις βγει η βαλβίδα της χύτρας, χαμηλώνουμε τη φωτιά (εγώ κατεβάζω το μάτι στο 4).
Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μισή ώρα.
Στύβουμε ένα μικρό λεμόνι και το ανακατεύουμε με 1 κ.σ. κόρν φλάουρ και λίγο ζουμί από τους ντολμάδες.
Περιχύνουμε τα ντολμαδάκια και αφήνουμε τη χύτρα ανοιχτή στη δυνατή φωτιά για 3-4 λεπτά.