Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


  • Γεμιστή γαλοπούλα
    Γεμιστή γαλοπούλα
  • Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
    Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
  • Aρνάκι με ψητά λαχανικά
    Aρνάκι με ψητά λαχανικά
  • Σνίτσελ Κοτόπουλο
    Σνίτσελ Κοτόπουλο
  • Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
    Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
  • Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
    Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
  • Κατσικάκι στην κατσαρόλα
    Κατσικάκι στην κατσαρόλα
  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
  • Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
    Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
  • Κοτόπουλο με μπαχαρικά
    Κοτόπουλο με μπαχαρικά
  • Αφράτα κεφτεδάκια
    Αφράτα κεφτεδάκια
  • Σπιτικά Burgers
    Σπιτικά Burgers
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
    Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
  • Γιουβέτσι Μοσχάρι
    Γιουβέτσι Μοσχάρι
  • Μοσχάρι Νουά
    Μοσχάρι Νουά
  • Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
    Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
  • Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
    Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
  • Μαρινάδες
    Μαρινάδες

Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

1 ώρα

ΜΕΡΙΔΕΣ

4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 μπριζόλες μοσχαρίσιες κόντρα χωρίς κόκαλο
  • 250 γρ. σελινόριζα, καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια
  • 300 γρ. καρότα, κομμένα στα 4 κατά μήκος
  • 3 κρεμμύδια, καθαρισμένα, κομμένα στα 4, αφήνοντας λίγο από τη ρίζα ώστε να κρατιέται ενωμένο
  • 3 στικ σέλερυ, κομμένα στα 2 και κατα μήκος , και μία χουφτα έξτρα φύλλα σέλερυ
  • 2 ½ κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. βούτυρο
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 κλωνάρι δενδρολίβανο
  • θυμάρι

Για το πέστο μαϊντανού

  • 1 μικρό μάτσο μαιντανό
  • 40 γρ. κάσιους ανάλατα
  • 1 μικρή σκ. σκόρδο
  • 5 κ.σ. λάδι και έξτρα αν χρειάζεται
  • το χυμό από 1 λεμόνι
  • 3 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  • Κόβουμε τη ρίζα της σελινόριζας και με το μαχαίρι αφαιρούμε τη φλούδα γύρω γύρω περιφερειακά και κόβουμε τη σάρκα σε μικρά κομμάτια.
  • Κόβουμε τα καρότα και το σέλερι σε κομμάτια και το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες. Βάζουμε όλα τα λαχανικά σε ένα αντικολλητικό ταψί.
  • Ρίχνουμε μέσα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τα ανακατεύουμε και τα απλώνουμε σε μία στρώση.
  • Ψήνουμε για 45 λεπτά και τα ανακατεύουμε όλα μαζί 1 ή 2 φορές, μέχρι τα λαχανικά να γίνουν τρυφερά και να πάρουν χρώμα.

Για την πέστο μαΐντανού

  • Στο μεταξύ φτιάχνουμε την πέστο. Χτυπάμε πρώτα το σκόρδο με το ελαιόλαδο στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια και μετά βάζουμε το μαϊντανό, το χυμό από ένα λεμόνι και χτυπάμε μέχρι να γίνουν λεία. Ρίχνουμε μέσα τα κάσιους και χτυπάμε. Τέλος ρίχνουμε και την παρμεζάνα και πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και λίγο νερό για να μην είναι τόσο έντονη η γεύση και να το κάνουμε πιο λεπτόρευστο.
  • Προσαρμόζουμε το πόσο πηχτό έιναι προσθέτοντας λίγο ακόμα λάδι ή νερό αν θέλουμε.

Για τις μπριζόλες

  • Ζεσταίνουμε μία γκριλιέρα σε δυνατή φωτιά. Αλείφουμε το κρέας μας με λάδι και αλατοπιπερώνουμε.
  • Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά από κάθε πλευρά για 4 λεπτά αν θέλουμε οι μπριζόλες μας να είναι μέτρια ψημένες και προσαρμόζουμε το χρόνο ανάλογα με το πόσο παχιές είναι. Τέλος προσθέτουμε και 1 κ.σ. βούτυρο, δενδρολίβανο και θυμάρι και αλείφουμε τις μπριζόλες έτσι ώστε να πάρουν επιπλέον άρωμα και μόλις είναι έτοιμα αφαιρούμε από τη φωτιά.
  • Αφήνουμε να ξεκουραστούν για 5 λεπτά σκεπασμένα.
  • Σερβίρουμε τα λαχανικά δίπλα από τα φιλέτα που τα κόβουμε λεπτές φέτες μαζί με το πέστο.
Πηγή: http://akispetretzikis.com/el/categories/kreas/moscharisies-mprizoles-me-pshta-lachanika
kreopoleiotapaidia.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.