Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


  • Γεμιστή γαλοπούλα
    Γεμιστή γαλοπούλα
  • Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
    Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
  • Aρνάκι με ψητά λαχανικά
    Aρνάκι με ψητά λαχανικά
  • Σνίτσελ Κοτόπουλο
    Σνίτσελ Κοτόπουλο
  • Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
    Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
  • Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
    Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
  • Κατσικάκι στην κατσαρόλα
    Κατσικάκι στην κατσαρόλα
  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
  • Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
    Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
  • Κοτόπουλο με μπαχαρικά
    Κοτόπουλο με μπαχαρικά
  • Αφράτα κεφτεδάκια
    Αφράτα κεφτεδάκια
  • Σπιτικά Burgers
    Σπιτικά Burgers
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
    Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
  • Γιουβέτσι Μοσχάρι
    Γιουβέτσι Μοσχάρι
  • Μοσχάρι Νουά
    Μοσχάρι Νουά
  • Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
    Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
  • Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
    Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
  • Μαρινάδες
    Μαρινάδες

Μοσχάρι Νουά

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

1.5 ώρα

ΜΕΡΙΔΕΣ

4 μερίδες

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

  • 2 κιλά νουά μοσχάρι (ζητήστε από τα παιδιά να σας το κόψουν μερίδες)
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 1 φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • μισό φλυτζάνι φυτίνη
  • 3 φλυτζάνια νερό
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 πορτοκάλι
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ.σούπας ζάχαρη
  • πιπέρι
  • αλάτι
  • μαϊντανό

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Σε μία χύτρα βάζουμε το κρέας μαζί με το ελαιόλαδο, την φυτίνη, το νερό,τον μαϊντανό, αλάτι πιπέρι, το πορτοκάλι καθαρισμένο και κομμένο στα δύο, την πιπεριά κομμένη στα δύο και τα κρεμμύδια ολόκληρα και το ίδιο με τα σκόρδα.
  • Τσιγαρίζουμε σε χαμηλή φωτιά γυρίζοντας το κρέας συνεχώς για τουλάχιστον μιάμιση ώρα.
  • Προσθέτουμε νερό όταν χρειαστεί, δεν το αφήνουμε με το λάδι να καεί και ανακατεύουμε συνεχώς ώστε να μην κολλήσουν τα κρεμμύδια.
  • Όταν έχει ροδίσει από όλες τις πλευρές, σβήνουμε με το κρασί, ρίχνουμε και την ζάχαρη και αν χρειαστεί λίγο νερό.
  • Κλείνουμε την χύτρα και μαγειρεύουμε ακόμα για μισή ώρα
  • Ανοίγουμε την κατσαρόλα και αν χρειαστεί να βράσουμε ακόμα λίγο σε σιγανή φωτιά για να δέσει το ζουμί.
  • Βγάζουμε το κρέας και το κόβουμε φέτες ανάλογα με το πάχος που θέλουμε.
  • Σουρώνουμε το λάδι και βάζουμε τα κρεμμύδια με τα σκόρδα και την πιπεριά με το πορτοκάλι στο μούλτι, τα πολτοποιούμε και τα ανακατεύουμε μαζί με το λάδι ώστε να γίνει μία ομοιόμορφη σάλτσα. Αν την θέλουμε πιο σφιχτή μπορούμε να προσθέσουμε μία κουταλιά κορν-φλάουερ.
  • Βάζουμε σε μία πιατέλα τις φέτες του νουά και ρίχνουμε από επάνω την σάλτσα του. Καλή σας όρεξη !
Ιδανικό για τραπέζι , και συνοδεύεται υπέροχα από αρακά με καρότα σωτέ και πατάτες τηγανιτές. Αν δεν χρησιμοποιήσετε χύτρα, θα χρειαστεί περισσότερη ώρα. Καλή σας διασκέδαση. Πηγή: https://www.sintagespareas.gr/sintages/noua-katsarolas.html
kreopoleiotapaidia.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.