Σπιτικά Burgers
ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:
45-50 λεπτά
ΜΕΡΙΔΕΣ
3-4 burgers
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
- 500 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
- 1 κουταλάκι πάπρικα
- 4 φέτες τυρί chedar
- 4 ψωμάκια για χάμπουργκερ
- 3 αγγουράκια τουρσί κομμένα φετούλες
- 2 φύλλα μαρούλι κομμένα στη μέση
- 1 ντομάτα κομμένη σε 4 φέτες
- ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- Κέτσαπ
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε τον κιμά με την πάπρικα και μισό κουταλάκι αλάτι.
- Πλάθουμε τον κιμά σε τέσσερα μπιφτέκια.
- Τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τα Burger ή τα ψήνουμε στο μπάρμπεκιου για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μόλις γυρίσουμε τα μπιφτέκια βάζουμε πάνω τους το τυρί για να λιώσει.
- Κόβουμε τα ψωμάκια στα δύο και τα ζεσταίνουμε στην τοστιέρα ή στο μπάρμπεκιου.
- Αλείφουμε τη βάση από τα ψωμάκια με Κέτσαπ, βάζουμε μαρούλι, τουρσί, μπιφτέκι, κρεμμύδι, καλύπτουμε με το άλλο ψωμάκι και σερβίρουμε.
Πηγή:
http://www.toarkoudi.gr/klassiko-burger/Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση...
Συντάχθηκε απο τον/την gili στην κατηγορία . Δημοσιεύτηκε στις Συνταγές