Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


  • Γεμιστή γαλοπούλα
    Γεμιστή γαλοπούλα
  • Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
    Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
  • Aρνάκι με ψητά λαχανικά
    Aρνάκι με ψητά λαχανικά
  • Σνίτσελ Κοτόπουλο
    Σνίτσελ Κοτόπουλο
  • Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
    Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
  • Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
    Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
  • Κατσικάκι στην κατσαρόλα
    Κατσικάκι στην κατσαρόλα
  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
  • Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
    Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
  • Κοτόπουλο με μπαχαρικά
    Κοτόπουλο με μπαχαρικά
  • Αφράτα κεφτεδάκια
    Αφράτα κεφτεδάκια
  • Σπιτικά Burgers
    Σπιτικά Burgers
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
    Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
  • Γιουβέτσι Μοσχάρι
    Γιουβέτσι Μοσχάρι
  • Μοσχάρι Νουά
    Μοσχάρι Νουά
  • Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
    Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
  • Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
    Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
  • Μαρινάδες
    Μαρινάδες

Σνίτσελ Κοτόπουλο

ΧΡΟΝΟΣ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ:

20 λεπτά

ΜΕΡΙΔΕΣ

Για 4 άτομα

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

500 γρ. κοτόπουλο φιλέτο από το κρεοπωλείο τα παιδιά κομμένο σε κομμάτια

Για τη μαρινάδα

  • 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 2 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
  • θυμάρι ξερό

Για το πανάρισμα

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 300 γρ. πάνκο
  • 3 αυγά
  • αλάτι
  • πιπέρι

Για τη mayo-honey sauce

  • 2 κ.σ. μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • 1 κ.σ. λάδι
  • ½ κούπα μαγιονέζα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια κοτόπουλο και βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
  • Βάζουμε στο μπολ 500 γρ. στραγγιστό γιαούρτι, 2 κ.γ. πάπρικα και το ξερό θυμάρι και ανακατεύουμε.
  • Σκεπάζουμε με μεβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες στο ψυγείο ή για όλη τη νύχτα.
  • Αφού περάσουν 2 ώρες αφαιρούμε τα φιλετάκια από τη μαρινάδα και τα βάζουμε σε ένα ταψί.
  • Έχουμε 3 διαφορετικά μπολ. Ένα με 250 γρ. αλεύρι, ένα με 3 σπασμένα αυγά (τα οποία έχουμε αλατοπιπερώσει και χτυπήσει ελαφρώς) και ένα με 300 γρ. πάνκο ή τριμμένη φρυγανιά.
  • Βουτάμε τα μαριναρισμένα φιλετάκια, μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Θέλουμε το αλεύρι να πάει παντού.
  • Έπειτα βουτάμε τα φιλέτα στο μπολ με τα αυγά με μια τρυπητή κουτάλα.
  • Στη συνέχεια τα βουτάμε στο μπολ με το πάνκο ή με τη τριμμένη φρυγανιά και ανακατεύουμε.
  • Ζεσταίνουμε το λάδι μας στους 170 βαθμούς και έπειτα τα βουτάμε τα φιλετάκια κατευθείαν στο τηγάνι.
  • Τηγανίζουμε τα φιλετάκια μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα και να έχει μαγειρευτεί το κοτόπουλο.
  • Μόλις ετοιμαστούν, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.
  • Σε ένα μπολ με ½ κούπα μαγιονέζα, βάζουμε 2 κ.σ. μουστάρδα, 1 κ.σ. λάδι και 2 κ.σ. μέλι, 1 πρέζα αλάτι, 1 πρέζα πιπέρι. Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  • Σερβίρουμε τα σνίτσελ μας με πράσινη σαλάτα και τη sauce.
Πηγή:  http://akispetretzikis.com/el/categories/kotopoylo-galopoyla/snitsel-kotopoylo
kreopoleiotapaidia.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.