Συνταγές

Η ποιότητα της πρώτης μας ύλης απογειώνει τη μαγειρική σας


  • Γεμιστή γαλοπούλα
    Γεμιστή γαλοπούλα
  • Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
    Aρνίσιο μπούτι στο φούρνο με πατάτες
  • Aρνάκι με ψητά λαχανικά
    Aρνάκι με ψητά λαχανικά
  • Σνίτσελ Κοτόπουλο
    Σνίτσελ Κοτόπουλο
  • Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
    Nτολμαδάκια με κιμά και αμπελλόφυλα
  • Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
    Κεφτεδάκια με αρνί και φέτα
  • Κατσικάκι στην κατσαρόλα
    Κατσικάκι στην κατσαρόλα
  • Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
    Μοσχαρίσιες μπριζόλες με λαχανικά
  • Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
    Ιδανικό ψήσιμο μπριζόλας
  • Κοτόπουλο με μπαχαρικά
    Κοτόπουλο με μπαχαρικά
  • Αφράτα κεφτεδάκια
    Αφράτα κεφτεδάκια
  • Σπιτικά Burgers
    Σπιτικά Burgers
  • Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
    Κοτόπουλο λεμονάτο με πατάτες
  • Γιουβέτσι Μοσχάρι
    Γιουβέτσι Μοσχάρι
  • Μοσχάρι Νουά
    Μοσχάρι Νουά
  • Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
    Κατσικάκι ψητό στον φούρνο με πατάτες
  • Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
    Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο
  • Μαρινάδες
    Μαρινάδες

Το μυστικό κοψίματος των κρεάτων στο κρεοπωλείο

Tο ψήσιμο στα κάρβουνα ή σε υγραέριο (που δεν δίνει τη νοστιμιά του ξυλοκάρβουνου) ενδείκνυται για όλα τα κρεατικά, τα πουλερικά, τα ψάρια, αλλά και για τα ζαρζαβατικά.
  1. Για να πετύχουν τα κρεατικά και τα πουλερικά στο ψήσιμο, πρέπει να είναι κομμένα σε λεπτές φέτες. Aν τα κομμάτια του κρέατος ή του πουλερικού που θέλετε να ψήσετε είναι ογκώδη, τότε το πιθανότερο είναι να τα κάψετε εξωτερικά και στο εσωτερικό τους να παραμείνουν ωμά. Για το λόγο αυτό, πριν βάλετε το κρέας ή το κοτόπουλο στη φωτιά, πρέπει να το κόψετε σε μερίδες, τις οποίες στη συνέχεια θα χτυπήσετε με ένα μπαλταδάκι, για να πλατύνουν και να λεπτύνουν.
  2. Tο κοτόπουλο, επειδή έχει την πέτσα εξωτερικά, γίνεται πιο χυμώδες από το ψητό κρέας. Γι’ αυτό, αν δεν θέλετε την πέτσα, καλά θα κάνετε να την αφαιρέσετε μετά το ψήσιμο.
  3. Όσον αφορά τα ψάρια, όταν είναι μεγάλα, τα βάζετε στη φωτιά, αφού τα χαράξετε στην επιφάνειά τους διαγώνια σε 2-3 μεριές.
  4. Tα ζαρζαβατικά μπορούν να ψηθούν πάνω στη σχάρα ή μέσα στη φωτιά, «στη χόβολη», αφού τα τυλίξετε σε αλουμινόχαρτο. Έτσι, μπορείτε να ψήσετε ντομάτες, πιπεριές, μελιτζάνες, κολοκυθάκια ή πατάτες.
Πηγή 1:  http://www.vita.gr/diatrofi/article/6165/23-symboyles-gia-kalo-mparmpekioy/
kreopoleiotapaidia.gr
Επισκόπηση απορρήτου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να σας παρέχουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήστη. Οι πληροφορίες των cookies αποθηκεύονται στο πρόγραμμα περιήγησής σας και εκτελούν λειτουργίες όπως η αναγνώρισή σας όταν επιστρέφετε στον ιστότοπό μας και βοηθώντας την ομάδα μας να καταλάβει ποια τμήματα του ιστότοπου μας θεωρείτε πιο ενδιαφέροντα και χρήσιμα.